AniCura Dierenkliniek Herckenrode officieel erkend als katvriendelijke dierenkliniek

Kuringen, 8 november 2022 - AniCura Dierenkliniek Herckenrode heeft het gouden keurmerk ‘katvriendelijke kliniek’ (Cat Friendly Clinic, CFC) ontvangen. Dit programma is ontwikkeld door de International Society of Feline Medicine, de diergeneeskundige afdeling van de toonaangevende internationale instelling International Cat Care. Het doel van het programma is het welzijn van katten bevorderen en de verzorging van katten die zijn opgenomen in de dierenkliniek of die langskomen naar een hoger niveau tillen.

Investering in infrastructuur, apparatuur en medewerkers

Om het label ‘katvriendelijke kliniek’ te mogen dragen, moet er aan een aantal strikte criteria voldaan worden. Dat geldt zowel voor de infrastructuur en de gebruikte apparatuur als voor de medewerkers die specifiek worden opgeleid om het stressniveau bij katten zo laag mogelijk te houden.

Nathalie Cunha, dierenarts bij AniCura Dierenkliniek Herckenrode, legt uit: “Op vlak van infrastructuur hebben wij ervoor gezorgd dat de katten die bij ons verblijven of langskomen over een eigen afgesloten afdeling beschikken. Dat betekent een aparte ingang, een aparte wachtzaal en aparte consultatieruimtes. Zo zien en ruiken katten nooit honden. In de wachtzaal zijn er overigens schappen en dekentjes ter beschikking zodat katten in hun transportmand op een hogere plaats kunnen wachten met eventueel een belemmerd zicht, wat voor hen veel aangenamer is. Ook in onze apparatuur hebben we geïnvesteerd. Zo gebruiken we nu onder meer speciale echosondes wat zorgt voor een betere beeldkwaliteit en speciale infuuspompen waardoor we nog nauwkeuriger kunnen doseren. Ook worden al onze medewerkers gestimuleerd om respectvol en voorzichtig om te gaan met katten. Ze zijn op de hoogte van de kwaliteitsnormen waaraan we willen voldoen en ze volgen specifieke opleidingen gericht op het welzijn van katten.”

We willen dat zowel katten als hun eigenaars zo weinig mogelijk stress ervaren bij een bezoek aan onze dierenkliniek. Dat kan er namelijk toe leiden dat kattenbaasjes minder snel hulp zoeken bij een dierenarts als hun kat er nood aan heeft. ​
- Nathalie Cunha, dierenarts bij AniCura Dierenkliniek Herckenrode

Welzijn van de katten primeert

Nathalie Cunha is trots op de toekenning van het gouden keurmerk katvriendelijke kliniek: “Katten zijn vrij stressgevoelig wanneer ze uit hun bekende omgeving gehaald worden. We willen dat zowel katten als hun eigenaars zo weinig mogelijk stress ervaren bij een bezoek aan onze dierenkliniek. Dat kan er namelijk toe leiden dat kattenbaasjes minder snel hulp zoeken bij een dierenarts als hun kat er nood aan heeft. Het keurmerk van katvriendelijke dierenkliniek is voor ons een erkenning dat onze zorgverlening voor katten van een hoog niveau is waarbij het welzijn van de katten altijd primeert.”

 


Klik op onderstaande afbeeldingen om ze te downloaden.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Loud and Clear newsroom

Loud and Clear is een PR- en contentbureau opgericht in 2020 gericht naar B2B-bedrijven met focus op technologie, industrie, innovatie en duurzaamheid. We helpen hen om te connecteren met hun doelgroep. Door het juist imago op te bouwen met krachtige PR en waardevolle content. Geen one size fits all maar een aanpak op maat, voor meer impact en resultaat. Dat doen we vanuit de overtuiging dat elke onderneming, klein en groot, een waardevol verhaal te vertellen heeft.