AniCura viert eenjarig bestaan spoedkliniek voor dieren

24/7 spoedkliniek ontlast dierenartsen met wachtdienst uit Antwerpen

Berchem, 19 april 2024 - Deze week viertAniCura, een vooraanstaand Europese netwerk van dierenklinieken, het eenjarig bestaan van een van hun grootste spoedklinieken in België. De spoedkliniek ​ AniCura Dierenkliniek Plantijn in Berchem biedt een 24/7 dienstverlening aan, met als doel om dierenartsen met wachtdienst in de regio te ontlasten. Dankzij een beurtsysteem zijn er altijd één dierenarts ​ en 1 tot 2 assisstenen aanwezig en een chirurg op afroep beschikbaar. 

Work-life balance voor dierenartsen

Het initiatief voor de spoedkliniek komt voort uit de groeiende uitdagingen waarmee dierenartsen worden geconfronteerd. Maar liefst acht AniCura Dierenklinieken bundelden de krachten om deze mooie stap naar een betere work-life balance te realiseren. Het gaat om Het Binnenhof uit Beerse, Plantijn uit Berchem, Herckenrode uit Hasselt, De Ark uit Hulshout, Sint-Jan uit Brasschaat, Anthemis Kapelle-op-den-Bos, Den Eikbos Zemst en De Vliet uit Puurs-Sint-Amands.

”De 24/7 beschikbaarheid en wachtdiensten eisen een zware tol van dierenartsen. Ook in België zorgt dat voor een afname van dierenartsen die een wacht- of spoeddienst aanbieden. Deze centrale spoedkliniek probeert tegemoet te komen hieraan, niet alleen om onze eigen dierenartsen, maar ook dierenartsen buiten het AniCura-netwerk in regio Antwerpen een betere balans tussen werk en privéleven te bieden. Dankzij een beurtsysteem kunnen we het werk spreiden én garanderen dat er altijd een dierenarts aanwezig is en een chirurg op afroep beschikbaar is.” ​

Koenraad Florizoone, Dierenarts-Praktijkmanager van de spoedkliniek

De spoedkliniek wordt niet alleen bemand door dierenartsen van binnen het AniCura-netwerk. Men kijkt daadwerkelijk over de praktijksgrenzen heen. Zo kan elke dierenarts ​ die bereid is, bijdragen en shifts doen en deel uitmaken van deze spoedkliniek.

24/7 spoeddienst voor dieren 

Ook voor huisdiereigenaren in regio Antwerpen is de spoedkliniek een goede zaak. Nu kunnen zij, net zoals dat het geval is voor menselijke noodgevallen, naar de spoed voor directe hulp bij noodgevallen met hun dier, zelfs ‘s nachts. De kliniek beschikt over alle moderne apparatuur zoals een CT-scan, high flow zuurstoftherapie en een bloedgasanalyse toestel om hoogwaardige diergeneeskundige zorg te bieden en operaties uit te voeren.

Geen evidentie

AniCura erkent dat niet alle landen geschikt zijn voor het opzetten van spoedklinieken. Echter, landen zoals België en Nederland, met dichtbevolkte regio's waar dierenklinieken dicht bij elkaar gevestigd zijn, bieden de ideale omgeving voor dit soort initiatieven. Dankzij de nabijheid van de AniCura-klinieken in regio Antwerpen kunnen de dierenartsen en chirurgen in een efficiënt beurtsysteem worden ingezet voor de spoedkliniek. AniCura streeft altijd naar hoogwaardige diergeneeskundige zorg maar probeert ook om de dierenartsen zoveel mogelijk te ondersteunen in hun job. Deze twee doelstelligen zijn precies wat de spoedkliniek mogelijk maakt.


Bezoek de spoedkliniek
Vandaag zet de spoedkliniek haar deuren open en geeft een kijkje achter de schermen tussen 10u en 11u30. Als u wenst aan te sluiten, laat dit dan weten aan delphine@loud-and-clear.be

Beeldmateriaal
Klik op de onderstaande afbeeldingen om ze te downloaden. Deze zijn vrij te gebruiken met vermelding AniCura.

Perscontact:

Delphine Van Hoecke

Delphine Van Hoecke

PR Consultant, Loud and Clear

Lilian Doets

Lilian Doets

Communications Manager Anicura BeNe, Anicura

Over AniCura

AniCura is een familie van gerenommeerde dierenklinieken en dierenartsenpraktijken gespecialiseerd in diergeneeskundige zorg voor huisdieren. Geboren uit het idee dat het delen van middelen kansen biedt voor betere diergeneeskundige zorg, werd het bedrijf in 2011 opgericht als de eerste fusie van dierenklinieken voor kleine huisdieren in Scandinavië. Tegenwoordig is AniCura een rolmodel binnen gespecialiseerde diergeneeskundige zorg en een gewaardeerde partner voor eigenaren van huisdieren en verwijzende dierenartsen in heel Europa. 

AniCura biedt een breed scala aan hoogwaardige medische diensten op het gebied van preventieve en basisgezondheidszorg, evenals geavanceerde diagnostiek, interne geneeskunde, intensieve zorgen, chirurgie en orthopedie. AniCura biedt ook revalidatie, fysiotherapie en voedingsadviezen en biedt aangepaste huisdiervoeding en verzorgingsproducten aan. 

AniCura biedt moderne, hoogwaardige diergeneeskundige zorg voor huisdieren op meer dan 450 Europese locaties en creëert gemoedsrust voor eigenaren van huisdieren door uitstekende infrastructuur en patiëntveiligheid. Jaarlijks verzorgen de 11.000 gepassioneerde diergeneeskundige professionals van AniCura 4,5 miljoen huisdierpatiënten. AniCura is een vertrouwd opleidings- en verwijzingsorgaan. 

Sinds 2018 maakt AniCura deel uit van Mars Veterinary Health, een familiebedrijf gericht op diergeneeskundige zorg.

Bezoek onze website www.anicuragroup.com voor informatie over hoe AniCura werkt aan de toekomst van diergeneeskundige zorg. 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Loud and Clear newsroom

Loud and Clear is een PR- en contentbureau opgericht in 2020 gericht naar B2B-bedrijven met focus op technologie, industrie, innovatie en duurzaamheid. We helpen hen om te connecteren met hun doelgroep. Door het juist imago op te bouwen met krachtige PR en waardevolle content. Geen one size fits all maar een aanpak op maat, voor meer impact en resultaat. Dat doen we vanuit de overtuiging dat elke onderneming, klein en groot, een waardevol verhaal te vertellen heeft.