Derde MRI-scanner voor dieren in België staat bij Oost-Vlaamse AniCura Dierenkliniek Malpertuus

Nieuwe neuroloog en MRI zijn start voor neurologisch expertisecentrum voor huisdieren

Destelbergen, 15 maart 2024 – AniCura Dierenkliniek Malpertuus nam onlangs zijn MRI-scanner in gebruik, de derde in België. De geavanceerde diagnostische mogelijkheden zijn cruciaal om bepaalde aandoeningen en letsels bij huisdieren te onderzoeken. Tot nu moesten baasjes voor een MRI voornamelijk naar universitaire ziekenhuizen, waar er beperkte plekken beschikbaar zijn. Naast de MRI, verwelkomt Malpertuus ook Europees specialist in neurologie Kenny Bossens, een van de weinige dierenneurologen in ons land. Met meer dan zes jaar ervaring in Nederland en België, brengt hij buitengewone kennis en expertise met zich mee.. Zijn aanwerving markeert een belangrijke stap in de ambitie van de kliniek om een toonaangevend neurologisch centrum voor huisdieren in België te worden.

Beter diagnose voor meer dieren

“Onze MRI-scanner is pas de derde in ons land. Heel wat baasjes met een hulpbehoevend dier zullen nu dus dichter bij huis geholpen kunnen worden”, aldus Kenny Bossens, neuroloog bij AniCura Dierenkliniek Malpertuus. “Een MRI-scanner maakt meer gedetailleerde beelden dan een CT-scanner bij, hersenletsels, rugaandoeningen, ligamentproblemen en orthopedische problemen. De technologie is daardoor heel waardevol bij het diagnosticeren van tumoren, ontstekingen, wervelfracturen, waarbij een gedetailleerd beeld van cruciaal belang is voor een nauwkeurige behandeling.”

Neurologisch centrum voor dier en dierenarts

De ambitie van AniCura Dierenkliniek Malpertuus is om uit te groeien tot een neurologisch centrum dat een meerwaarde biedt voor zowel huisdieren als dierenartsen. De aanwerving van Kenny Bossens past daar perfect in. Hij is een van de weinige dierenneurologen in het land en verdiepte zich na zijn studie tot dierenarts in de neurologie. Ondertussen heeft hij meer dan zes jaar ervaring binnen dit domein in klinieken in België en Nederland. "Ik ben erg enthousiast om deel uit te maken van dit team en bij te dragen aan de ontwikkeling van een vooraanstaand neurologisch centrum voor huisdieren," aldus Dr. Bossens. "Door de focus van AniCura op kennisdeling, bijscholingen en openheid naar het publiek toe, willen we een bron van innovatie en hoogwaardige zorg zijn voor huisdieren en collega-dierenartsen in België."


Interviews
Wens je de neurologie-afdeling te bezoeken en de MRI aan het werk zien? Of wil je graag een interview met Dr. Kenny Bossens? Laat dit weten aan [email protected] en we plannen met plezier een interview of bezoek voor je in.

Beeldmateriaal
Klik op de onderstaande afbeeldingen om ze te downloaden.

Contact voor de pers:

Delphine Van Hoecke

Delphine Van Hoecke

PR Consultant, Loud and Clear

Over AniCura

AniCura is een familie van gerenommeerde dierenklinieken en dierenartsenpraktijken gespecialiseerd in diergeneeskundige zorg voor huisdieren. Geboren uit het idee dat het delen van middelen kansen biedt voor betere diergeneeskundige zorg, werd het bedrijf in 2011 opgericht als de eerste fusie van dierenklinieken voor kleine huisdieren in Scandinavië. Tegenwoordig is AniCura een rolmodel binnen gespecialiseerde diergeneeskundige zorg en een gewaardeerde partner voor eigenaren van huisdieren en verwijzende dierenartsen in heel Europa. 

AniCura biedt een breed scala aan hoogwaardige medische diensten op het gebied van preventieve en basisgezondheidszorg, evenals geavanceerde diagnostiek, interne geneeskunde, intensieve zorgen, chirurgie en orthopedie. AniCura biedt ook revalidatie, fysiotherapie en voedingsadviezen en biedt aangepaste huisdiervoeding en verzorgingsproducten aan. 

AniCura biedt moderne, hoogwaardige diergeneeskundige zorg voor huisdieren op meer dan 500 Europese locaties en creëert gemoedsrust voor eigenaren van huisdieren door uitstekende infrastructuur en patiëntveiligheid. Jaarlijks verzorgen de 11.000 gepassioneerde diergeneeskundige professionals van AniCura 4,5 miljoen huisdierpatiënten. AniCura is een vertrouwd opleidings- en verwijzingsorgaan. 

Sinds 2018 maakt AniCura deel uit van Mars Veterinary Health, een familiebedrijf gericht op diergeneeskundige zorg.

Bezoek onze website www.anicuragroup.comwww.anicura.be voor informatie over hoe AniCura werkt aan de toekomst van diergeneeskundige zorg. 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Loud and Clear newsroom

Loud and Clear is een PR- en contentbureau opgericht in 2020 gericht naar B2B-bedrijven met focus op technologie, industrie, innovatie en duurzaamheid. We helpen hen om te connecteren met hun doelgroep. Door het juist imago op te bouwen met krachtige PR en waardevolle content. Geen one size fits all maar een aanpak op maat, voor meer impact en resultaat. Dat doen we vanuit de overtuiging dat elke onderneming, klein en groot, een waardevol verhaal te vertellen heeft. 

Contact