Eerste mobiel en zelfvoorzienend immokantoor in België opent de deuren.

Wevelgem, 24 mei 2022 – Immokantoor Habitat opent vandaag de deuren van het eerste mobiel en zelfvoorzienend immokantoor in België. De splinternieuwe, volledig ingerichte mobilhome is een werkplek voor de makelaars die verder van het hoofdkantoor in Wevelgem wonen en gaat tot bij de klanten om compromissen te tekenen. Hij zal ook wekelijks te zien zijn op lokale markten, events en roadshows waar mensen kunnen binnenstappen met hun vastgoedvragen. Door de zonnepanelen op het dak is het kantoor niet afhankelijk van externe voeding en hoeft de motor niet te blijven draaien. Het mobiele kantoor sluit perfect aan bij Habitat’s visie dat een makelaar volledig mobiel en duurzaam kan werken. Je kan het mobiel Habitat-kantoor vanaf vandaag spotten in heel West-Vlaanderen.

Vastgoed tot bij mensen brengen op toegankelijke manier

“Bij Habitat willen we onze klanten de best mogelijke immo-ervaring geven”, aldus Emmanuel Louf, zaakvoerder van Habitat. “Het idee voor het mobiel kantoor kwam er toen Jason, onze makelaar in regio Ieper-Poperinge, aansloot. Hij was overtuigd van ons concept maar worstelde met één probleem: zijn klanten moesten tot in Wevelgem komen om een compromis te tekenen. Bij Habitat is het tekenen van een compromis een beleving. Een vers getapt pintje, een losse babbel aan de bar en de krabbel zetten. We willen die beleving garanderen, ook op andere locaties.”

“We brengen de Habitat-beleving tot bij de mensen. Er is plaats voor zeven personen, verwarming en airco, leuke zeteltjes, mogelijkheid om een fris pintje en een koffie te zetten en een aangename werkplek voor onze makelaars. ​
Emmanuel Louf, zaakvoerder Habitat


“Dan kwam het idee van een mobiel kantoor. En wat is er nu mobieler dan een mobilhome”, vertelt Louf. “We brengen de Habitat-beleving tot bij de mensen. Er is plaats voor zeven personen, verwarming en airco, leuke zeteltjes, mogelijkheid om een fris pintje en een koffie te zetten en een aangename werkplek voor onze makelaars. Elke Habitat-makelaar kan de mobilhome reserveren om de ene week op locatie te werken in centrum Ieper en de week erna in Vichte. We zullen ook wekelijks aanwezig zijn op lokale markten. Mensen kunnen hun vastgoedvragen stellen aan de lokale makelaar. We brengen het concept vastgoed terug naar de mensen op een heel toegankelijke manier.”

Duurzaam ondernemen op alle vlakken

Bij Habitat gaat ondernemen hand in hand met duurzaamheid. Emmanuel Louf: “We werken voor 95% paperless. Alles gebeurt digitaal met uitzondering van het tekenen van een compromis. Ook onze verplaatsingen gebeuren met een minimum aan uitstoot. Onze makelaars gebruiken elektrische steps voor korte verplaatsingen zoals huisbezoeken. Ook onze mobilhome is voorzien van het zwaarste energiepakket. Er liggen zonnepanelen op het dak die een zware lithium batterij opladen. Zo kunnen we volledig zelfvoorzienend werken. In de mobilhome zullen ook elektrische steps aanwezig zijn voor korte verplaatsingen.”

Habitat-concept uitbreiden in Vlaanderen

Voorlopig zal het mobiel kantoor vooral te zien zijn in West-Vlaanderen in de regio’s waar Habitat actief is. “We willen verder doorgroeien in heel Vlaanderen. Naarmate ons vastgoedkantoor groeit, is het zeker een mogelijkheid om dit mobiel concept uit te breiden. Dit zie ik dan wel in combinatie met de opening van extra vaste co-working hubs in andere centrumsteden in Vlaanderen”, besluit Emmanuel Louf.


 

Klik op de onderstaande afbeeldingen om ze te downloaden:

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Loud and Clear newsroom

Loud and Clear is een PR- en contentbureau opgericht in 2020 gericht naar B2B-bedrijven met focus op technologie, industrie, innovatie en duurzaamheid. We helpen hen om te connecteren met hun doelgroep. Door het juist imago op te bouwen met krachtige PR en waardevolle content. Geen one size fits all maar een aanpak op maat, voor meer impact en resultaat. Dat doen we vanuit de overtuiging dat elke onderneming, klein en groot, een waardevol verhaal te vertellen heeft.