Go Forest viert 3e verjaardag met half miljoen bomen en boeklancering.

Boek "Not Your Average Climate Activist" vol laagdrempelige ecohacks

Brussel, 22 september 2023 - Vandaag viert de Belgische herbebossingsaccelerator Go Forest zijn derde verjaardag met de indrukwekkende mijlpaal van 500.000 bomen en de ambitie om tegen 2025 de kaap van 1 miljoen geplante bomen te halen. Het bedrijf deelt ook zijn groeiambities met extra klimaatimpactdiensten onder de noemer ‘Go Family’ en de stap naar buitenlandse markten. Kers op de taart is het nieuwe boek ‘Not your average climate activist’ van Sarah Parent, Chief Executive Officer en Founder van Go Forest, met het verhaal van Go Forest en tal van ecohacks waarmee iedereen zich kan inzetten voor het klimaat. ​ ​

1 miljoen bomen in 2025

Go Forest plant dit jaar zijn 500.000e boom en heeft projecten in minstens 17 landen wereldwijd. Sarah Parent benadrukt het belang van deze mijlpaal: “Drie jaar geleden begonnen we met een droom, vandaag vieren we de realisatie van die droom. De bomen die we plantten nemen niet alleen koolstof op, sommige produceren op volwassen leeftijd maar liefst 10.000 vruchten per jaar, wat de positieve impact op lokale gemeenschappen vergroot."

Go Forest mikt ook op nog heel wat groei. Zo wil het bedrijf volgend jaar 850.000 en tegen 2025 maar liefst 1 miljoen bomen geplant hebben. In 2024 staat ook internationale expansie op de planning met uitbreiding naar nieuwe markten zoals Frankrijk, Nederland en Duitsland.

One-stop-shop voor klimaatimpactdiensten

Ook naar dienstverlening toe, wil Go Forest groeien. Door verder te gaan dan bomen planten en de sociale en economische impact van hun projecten nog transparanter te maken, want de impact gaat verder dan CO2-captatie alleen. Dat wordt ondersteund door een uitbreiding van hun diensten binnen de Go Family, een one-stop-shop voor klimaatimpactdiensten.

“Er beweegt heel wat op het gebied van klimaat. Het draagvlak voor actie is groter dan ooit, maar we zien dat bedrijven soms nog zoekende zijn. Daarom hebben we onze visie verbreed en integreerden we Go Forest in de overkoepelende Go Family, met onder andere Go Ocean - oceaanherstel - en Go Smart Digital - CO2-reductie via IT-efficiëntie. Via het recent gelanceerde Go Family label en dashboard, bieden we bedrijven de mogelijkheid om transparant te communiceren over hun klimaatacties en de impact ervan."
- Sarah Parent, Chief Ecological Officer van Go Forest

Middenwegactivisme

Als kers op de taart, lanceert Sarah Parent haar auteursdebuut, het boek "Not Your Average Climate Activist". Dit boek vertelt het inspirerende verhaal van Go Forest en biedt talloze ecohacks om mensen op een laagdrempelige manier te betrekken bij het inperken van hun ecologische voetafdruk en klimaatherstel. Het boek is uitgegeven via Lannoo Campus en is vanaf nu verkrijgbaar bij de betere boekhandels en online.


Ontdek op volgende link het volledige persdossier: https://tinyurl.com/2x2n6cxm

Klik op de onderstaande beelden om ze te downloaden

Over Go Forest

Go Forest is een jong bedrijf, opgericht door Sarah Parent & Antoine Geerinckx in 2020, met een boomplant- en planeetreddende missie. Het bedrijf werkt samen met structurele partners die al zo'n 15 jaar aan herbebossing werken. Go Forest organiseert projecten rond herbebossing, agrobosbouw en mangroveaanplanting in een 15-tal landen. Zij voorzien onze planeet dus niet alleen van nieuwe bomen, maar zorgen er ook voor dat de juiste bomen in de juiste regio's groeien en onderhouden worden. Op die manier ondersteunen de bomen lokale gemeenschappen in hun levensonderhoud en creëren ze extra banen. Go Forest maakt sinds februari 2022 deel uit van de South Pole groep.

Over South Pole 

Sinds 2006 ontwikkelt en implementeert South Pole uitgebreide emissiereductieprojecten en -strategieën die klimaatactie omzetten in zakelijke kansen op lange termijn voor bedrijven, overheden en organisaties over de hele wereld. Ze helpen bij het realiseren van diepgaande decarbonisatietrajecten in verschillende sectoren, gebaseerd op een grondig begrip van de klimaatrisico's en -kansen in specifieke sectoren, en op de hoogste emissiereductienormen. Zij hebben meer dan 700 klimaatprojecten in hun portefeuille, zijn actief op 6 continenten, met meer dan 1000 werknemers.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Loud and Clear newsroom

Loud and Clear is een PR- en contentbureau opgericht in 2020 gericht naar B2B-bedrijven met focus op technologie, industrie, innovatie en duurzaamheid. We helpen hen om te connecteren met hun doelgroep. Door het juist imago op te bouwen met krachtige PR en waardevolle content. Geen one size fits all maar een aanpak op maat, voor meer impact en resultaat. Dat doen we vanuit de overtuiging dat elke onderneming, klein en groot, een waardevol verhaal te vertellen heeft.