Go Ocean scoort investering van RAFF Plastics om organische groei te versnellen.

RAFF Plastics stapt in start-up om oceaanherstel te ondersteunen.

Brussel, 29 januari 2024 – Go Ocean, de Belgische start-up voor oceaanherstel, haalt RAFF Plastics met Caroline Van der Perre en Christophe Dehouck aan boord als investeerder. Met deze nieuwe stap kan Go Ocean zowel op expertise als groeikapitaal rekenen die hun organische groei ondersteunen. De instap in Go Ocean sluit naadloos aan bij de duurzaamheidsvisie van RAFF Plastics die binnenkort ook start met recyclage van plastic oceaanafval. 

Reduceren en herstellen

De activiteiten van Go Ocean liggen op één lijn met de duurzaamheidsvisie van RAFF Plastics. Het recyclagebedrijf neemt al heel wat actie in het kader van duurzaam ondernemen en gaat binnenkort ook aan de slag met plastic oceaanafval. Maar ze willen verder gaan dan reduceren van uitstoot of vervuiling. De investering in Go Ocean past perfect in die visie.

"Door oceaanafval te recycleren dragen we bij tot het behoud van de oceanen maar er is evenzeer nood aan herstel van de onderwaterecosystemen. Via de investering in Go Ocean proberen we hiertoe bij te dragen. Ik geloof in de passie en energie van het jonge team. Als ervaren professional is het inspirerend om getuige te zijn van zo’n dynamiek. Ik wil hen dan ook heel graag die extra ondersteuning bieden om hun duurzame groei mogelijk te maken. Initiatieven zoals Go Ocean, die een positieve boodschap verspreiden en individuen en organisaties in staat stellen om een onmiddellijke impact te maken, zijn cruciaal voor onze planeet."

Caroline Van der Perre, CEO van RAFF Plastics.

Dat de activiteiten van Go Ocean aanspreken staat vast. De start-up mag sinds kort ook Umicore, een van ‘s werelds meest toonaangevende bedrijven in circulaire materiaaltechnologie, tot zijn leden rekenen. Umicore plant 8.000 koralen in Indonesië, als bijdrage aan de bevordering van de gezondheid van de zee en de biodiversiteit in de koraaldriehoek. Ze doneren jaarlijks aan een goed doel dat de lokale samenleving steunt. Omdat Go Ocean samenwerkt met lokale gemeenschappen om de koralen te planten, zorgen ze voor tewerkstelling en sociale impact ter plaatse. Met hun bijdrage ondersteunt Umicore dus zowel mariene ecosystemen alsook de lokale gemeenschappen.

Maritieme fauna én flora

Net zoals ‘grote zus’ Go Forest, is Go Ocean een laagdrempelige partij voor grote en kleine bedrijven om terug te geven aan de natuur. Ze kunnen met hetzelfde Go Family impact dashboard hun projecten opvolgen via satellietbeelden, onderwaterfotografie en impact data. In 2024 breidt Go Ocean haar portfolio uit met lokale projecten, zoals een Belgisch restauratieproject aan de Noordzee en een zeewierproject in de UK. Daarnaast zijn maritieme ecosystemen ook sterk afhankelijk van bepaalde bedreidge diersoorten zoals walvissen, haaien maar ook hawksbill zeeschildpadden. Daarom gaat Go Ocean zich in de loop van 2024 ook meer focussen op biodiversiteit in zijn geheel en het beschermen van deze diersoorten.

Expertise en groeikapitaal

Via de investering in Go Ocean, treedt Caroline Van der Perre, tevens winnares van de WOMED Award 2022, ook toe tot de Raad van Bestuur van Go Ocean. Ze zal er samenwerken met huidige CEO, Sarah Parent, tevens CEO van Go Forest en winnares van de WOMED belofte 2021, met Go Forest-collega Marte Greefs en Go Smart Digital-collega Tim Sterckx, die mee aan wieg stonden van Go Ocean en nu ook beiden mee instappen als bestuurder en aandeelhouder. ​

Sarah Parent: "We zijn vereerd om een ervaren onderneemster als Caroline Van der Perre aan boord te hebben als strategisch investeerder en bestuurslid. Haar expertise en inzet voor ecologische duurzaamheid sluiten naadloos aan bij onze visie voor een gezondere, meer veerkrachtige oceaan. Ik ben ervan overtuigd dat onze organisaties elkaar kunnen versterken en duurzame praktijen promoten die direct bijdragen aan het herstel van oceaanecosystemen en de gezondheid van onze planeet.”


Interviews
Neem contact op met delphine@loud-and-clear.be of +32 498 20 40 49 als je graag een interview inplant met Caroline Van der Perre, CEO van RAFF Plastics en Sarah Parent, CEO van Go Ocean.

Beeldmateriaal
Klik op onderstaande afbeeldingen om ze te downloaden

Contact voor de pers:

Delphine Van Hoecke

Delphine Van Hoecke

PR Consultant, Loud and Clear

Over Go Ocean

Go Ocean is een Belgische start-up, opgericht in 2023, die het herstel van kustlijnen en mariene ecosystemen wil ondersteunen en versnellen, de veerkracht van onze oceanen tegen bedreigingen zoals klimaatverandering wil bevorderen en habitats van zeedieren wil beschermen. Dat doen ze via het planten van koralen, zeegrassen en mangroves via lokale projecten en projecten in Indonesië en Afrika. Go Ocean maakt deel uit van de Go Family en werd opgericht door Sarah Parent, Marte Greefs en Tim Sterckx. Bezoek voor meer informatie www.goocean.be

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Loud and Clear newsroom

Loud and Clear is een PR- en contentbureau opgericht in 2020 gericht naar B2B-bedrijven met focus op technologie, industrie, innovatie en duurzaamheid. We helpen hen om te connecteren met hun doelgroep. Door het juist imago op te bouwen met krachtige PR en waardevolle content. Geen one size fits all maar een aanpak op maat, voor meer impact en resultaat. Dat doen we vanuit de overtuiging dat elke onderneming, klein en groot, een waardevol verhaal te vertellen heeft.