Intelligente innovatie in tijdloos design: Smappee lanceert de EV One laadpaal.

 

Harelbeke, 10 mei 2023 – Het Belgische cleantechbedrijf Smappee breidt zijn reeks van bekroonde slimme laadpalen uit met de nieuwe stijlvolle Smappee EV One. De nieuwe laadpaal is compatibel met de andere Smappee-laadpalen en is voorzien van Artificiële Intelligentie waarmee je tot de helft goedkoper en duurzaam laadt met zonne-energie en de laagste energietarieven. Via de Smappee-app en het dashboard stel je slimme functies in en behoud je ten allen tijde het inzicht en de controle over al je laadpunten. De EV One heeft een duurzame behuizing van 100% multi-recycleerbaar aluminium. Het lichtje bovenaan doet dienst als laadpaslezer en sfeervolle verlichting.

Echt slim laden op kantoor én thuis

De EV One is verkrijgbaar is in een model voor thuis (EV One Home) en voor bedrijven (EV One Business) en is voorzien van Articifiële Intelligentie. In een werkomgeving kan je meerdere Smappee-laadpalen plaatsen en linken en genieten van alle slimme functies. “Bij Smappee vinden we het belangrijk dat onze laadpalen steeds mee evolueren met de snel veranderende energiemarkt en het eenvoudig maken voor EV-rijders om snel, goedkoop en duurzaam te laden”, vertelt Stefan Grosjean, CEO van Smappee.

"We nemen het laden met dynamische en variabele tarieven volledig uit handen. Met een eenvoudige instelling in de Smappee-app kies je de gewenste capaciteitslimiet en vermijd je de excessieve capaciteitstarieven. We zijn trouwens de enige op de markt die deze functionaliteiten gecombineerd aanbieden. ​
- Stefan Grosjean, CEO Smappee

"Daarnaast kan je je EV ook optimaal opladen met zonne-energie met behulp van Smappee’s ingebouwde zonne-energie voorspelling, wat niet alleen goed is voor de planeet maar ook voor je portemonnee.”

All-in-one laadoplossing voor bedrijven

Laadsessies kunnen worden gestart en gestopt door middel van een QR-code, RFID en slimme laadschema’s. De Smappee App en het laadbeheerdashboard geven je alle controle die je wilt, van het opladen van één elektrische wagen thuis tot het beheren van de verschillende laadsessies van een elektrische vloot. De overstap naar een elektrische vloot brengt heel wat uitdagingen met zich mee voor bedrijven.

“We willen fleet managers ontzorgen door hen een all-in-one laadoplossing aan te bieden die hen volledig ontzorgt bij de overstap naar een elektrische vloot”, aldus Grosjean. “Ze kunnen bij ons terecht voor de hardware maar ook onze software zorgt voor een praktisch dashboard op maat, aangevuld met extra e-mobiliteitsdiensten en gerichte mogelijkheden zoals gesplitste facturatie. En een extra voordeel is dat ze dit stapsgewijs kunnen doen. Onze laadoplossing is volledig modulair. Wil je starten met enkel laadpalen en op een later moment extra laders of betaaldiensten toevoegen? Het kan allemaal.”

Duurzaam en stijlvol design

De Smappee laadpalen staan gekend voor hun minimalistisch, bekroond design. De EV One is speciaal ontworpen als vrijstaande lader die dankzij zijn slanke rechthoekige vorm en zwarte kleur, naadloos integreert met de omgeving. Langs je oprit of op een bedrijfsparking, als eyecatcher in traditionele architectuur of als verlengstuk van modern design.

Bij elke stap van het ontwikkelingsproces van de EV One is gedacht aan duurzaamheid. De lader heeft een behuizing vervaardigd uit 100% multi-recycleerbaar aluminium. Doordat alleen gerecycled karton wordt gebruikt is zelfs de verpakking duurzaam. De EV One wordt op de grond gemonteerd en heeft één connector, met een eenvoudige klep die helemaal opgaat in het oppervlak van de laadpaal. Functionele feedback wordt gegeven via het verlichte Smappee-logo aan de bovenzijde, dat tegelijkertijd fungeert als lezer voor de laadpas en als mooie sfeerverlichting.


Meer info:

https://www.smappee.com/nl/laadpaal/thuis/

De Smappee EV One laadpaal is beschikbaar vanaf juni via elke Smappee Certified installateur.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Loud and Clear newsroom

Loud and Clear is een PR- en contentbureau opgericht in 2020 gericht naar B2B-bedrijven met focus op technologie, industrie, innovatie en duurzaamheid. We helpen hen om te connecteren met hun doelgroep. Door het juist imago op te bouwen met krachtige PR en waardevolle content. Geen one size fits all maar een aanpak op maat, voor meer impact en resultaat. Dat doen we vanuit de overtuiging dat elke onderneming, klein en groot, een waardevol verhaal te vertellen heeft.