Kunst en technologie zorgen voor zintuiglijke boservaring in hartje Ieper

Nieuwe tentoonstelling ‘Force of Nature’ bij Frock Gallery zet diepe menselijke band met de natuur centraal.

Ieper, 9 november 2023 - Frock Gallery, een jonge en hedendaagse kunstgalerij in hartje Ieper, opent morgen haar nieuwste tentoonstelling 'Force of Nature'. Tot eind december wordt de galerij omgetoverd tot een levensecht bos die de diepe menselijke band met de natuur verkent. De expositie combineert het werk van twee Belgen, de levensgrote bosschilderijen van Dirk Steppe en de multi-sensoriële technologie van Steven Dehollander, met de beelden van de Franse Myriam de Lafforest. Het samenspel van de majestueuze schilderijen, beelden en geavanceerde zintuiglijke technologie nemen bezoekers mee op een onvergetelijke reis door de schoonheid en het wonder van de natuur.

Levensgrote natuurschilderkunst

De levensechte schilderijen van de Menense kunstenaar Dirk Steppe domineren de galerijruimte en bieden een blik in een dicht bebost landschap. De kunstenaar tart de traditionele perspectieven van de natuur door bezoekers een positie onder een boomkruin te geven, waardoor een uniek oogpunt ontstaat dat de essentie van het bos vastlegt. Als voormalige decorbouwer maakt hij deskundig gebruik van kleur en de weergave van licht op doek. Het resultaat zijn levensgrote verbazingwekkend realistische scènes waardoor je je meteen in een echt bos waant.

Zintuiglijke boservaring via technologie

'Force of Nature' trekt de boservaring ook door naar de andere zintuigen. Daarvoor zorgt de Snoezle, een opmerkelijke sensoriële technologie-installatie gemaakt door de Ieperse ondernemer Steven Dehollander van Pendulum. De Snoezle in Frock Gallery synchroniseert geluid met een zorgvuldig op maat gemaakte lichtshow rond het thema: Het Bos. Initieel vormt de technologie een mobiel alternatief voor een snoezelkamer die via een multi-sensorische beleving een kalmerende of prikkelende activiteit biedt voor mensen met een verstandelijke beperking of dementie. Tijdens ‘Force of Nature’ zal Snoezle de bezoekers letterlijk onderdompelen in de natuur.

Stilstaan bij de menselijke emotie in de natuur

Myriam de Lafforest, een gevierde Franse beeldhouwer, brengt haar unieke kijk op de menselijke band met de natuur naar de tentoonstelling 'Force of Nature'. Haar ontroerende beelden doen denken aan de figuren van Degas en nemen de bezoeker mee doorheen de verschillende menselijke ervaringen door middel van emoties. De combinatie met de schilderijen van Dirk Steppe versterken dit nog want als mens gebruiken we dezelfde woorden om een natuurlijke omgeving en onze emoties te beschrijven. Dat komt omdat de mens net zozeer een natuurlijk organisme is als het bos.

 

‘Force of Nature' belooft een tentoonstelling te worden die traditionele kunstgrenzen overschrijdt en een meeslepende reis biedt naar het hart van de natuur. Kunstliefhebbers kunnen de tentoonstelling bezoeken bij Frock Gallery van 11 november tot 29 december.


Contact voor de pers:

Delphine Van Hoecke

Delphine Van Hoecke

PR Consultant, Loud and Clear

Over Frock Gallery

Frock Gallery is een galerij voor hedendaagse kunst die in 2019 werd opgericht door partners Annelies Deltour en kunstenaar Matthew J. Frock. De galerij is gevestigd in de historische stad Ieper (België) en organiseert lokale tentoonstellingen en shows op internationale kunstbeurzen. Ze exposeert kunstenaars die hun eigen weg hebben gevonden voorbij de traditionele academische methodes en die zich op een pad van leren en groei bevinden. De galerie probeert het nieuwe te laten zien zoals het zich op natuurlijke wijze ontvouwt in de studio van de kunstenaar. Annelies en Matt geloven dat sterke connecties de sleutel zijn tot het creëren van een succesvolle show. Elke tentoonstelling begint met de inspiratie van de kunstenaar en eindigt met de toeschouwer in ontzag voor het werk. Matt en Annelies werken graag samen met iedereen aan het begin, midden en einde van het proces - van kunstenaar tot verzamelaar: Het zijn de mensen die de magie maken!

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Loud and Clear newsroom

Loud and Clear is een PR- en contentbureau opgericht in 2020 gericht naar B2B-bedrijven met focus op technologie, industrie, innovatie en duurzaamheid. We helpen hen om te connecteren met hun doelgroep. Door het juist imago op te bouwen met krachtige PR en waardevolle content. Geen one size fits all maar een aanpak op maat, voor meer impact en resultaat. Dat doen we vanuit de overtuiging dat elke onderneming, klein en groot, een waardevol verhaal te vertellen heeft. 

Neem contact op met