Machinebouwer Sticomax zet nieuwe standaard voor voedingsindustrie met innovatieve oppervlaktebewerking.

Staden, 15 april 2024 – Sticomax Holding, het moederbedrijf van Stumaco, Romonta en Intocon, wordt de eerste Belgische constructeur van klantspecifieke machines en productielijnen die al hun nieuwe roestvrijstalen machines en constructies voor de voedingsindustrie zal afwerken met de ViwateQ oppervlaktebewerkingstechnologie. De technologie zorgt voor een microscopisch gladder oppervlak dat sneller en efficiënter te reinigen is en waarop voedselresten minder blijven kleven. Het verbetert de hygiëne en efficiëntie voor voedselverwerkende bedrijven aanzienlijk doordat de kans op kruiscontaminaties en blokkades drastisch vermindert. Voor deze strategische stap investeerde Sticomax in drie grote nieuwe straalcabines.

Pionier in België 

Sticomax Holdig is de eerste machinebouwer in België die de ViwateQ-licentie werd toegekend en vanaf juni zal integreren in al hun nieuwe roestvrijstalen machines en constructies. “Wij proberen steeds voor te zijn op de innovaties in onze sector,” aldus Lode De Boe, CEO van Sticomax Holding. “Enkel op die manier kunnen we de hoogste kwaliteit en de beste machines aanbieden. Voor de integratie van ViwateQ investeerden we in drie nieuwe speciale straalcabines, één voor elke dochteronderneming. De cabines zijn 12 meter breed, 16 meter lang en 6 meter hoog. Dat stelt ons in staat om machines van alle afmetingen te behandelen.”

Nieuwe standaard voor de voedingsindustrie

De ViwateQ oppervlaktebewerking zorgt voor een microscopisch gladder oppervlak dat makkelijker te reinigen is en waarop voeding minder blijft vast kleven. Dat biedt tal van voordelen voor bedrijven uit de voedingsindustrie waar er contact is tussen voedsel en machines zoals snijmachines, deegmachines, transportsystemen, etc. Zo kunnen reinigingsstilstanden gereduceerd worden en wordt de kans op kruiscontaminatie en eventuele blokkades drastisch verminderd.

"Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons. Door samen te werken met ViwateQ zetten we een nieuwe standaard in de voedselverwerkende industrie, waarbij we niet alleen streven naar uitmuntendheid in productkwaliteit, maar ook naar verbeterde hygiënenormen die de gezondheid en veiligheid van consumenten bevorderen."

Lode De Boe, CEO Sticomax Holding

Superieure techniek

Onderzoek door TNO, een gerenommeerde onafhankelijke onderzoeksorganisatie in Nederland, en Burggraaf & Partners bv, een vooraanstaande expert op het gebied van hygiënische constructies en bewerkingsmethoden, toont aan dat ViwateQ superieure voordelen biedt ten opzichte van andere oppervlaktebehandelingstechnieken zoals glasparelstralen, elektrolytisch polijsten, laserbeitsen, of chemisch beitsen. Het resulteert in aanzienlijk schonere oppervlakken met vrijwel geen achtergebleven microscopisch eiwit. Bovendien biedt ViwateQ volgens de zoutsproeitest volgens ISO 9227 het beste resultaat op vlak van corrosiebestendigheid na 400 uur blootstelling, wat de levensduur van machines en constructies aanzienlijk verlengd.

De implementatie van ViwateQ oppervlaktebewerkingstechnologie is voorzien vanaf het tweede kwartaal van 2024 voor alle machines en constructies van Stumaco, Romonta en Intocon.


Afbeeldingen

Klik op de onderstaande afbeeldingen om ze te downloaden 

Klik hier om de volledige tekst van het persbericht te downloaden

DOCX - 20 Kb

 

Contact voor de pers:

Delphine Van Hoecke

Delphine Van Hoecke

PR Consultant, Loud and Clear

Lode De Boe

Lode De Boe

CEO, Sticomax Holding

Over Sticomax Holding

Sticomax Holding is een vooraanstaande groep bedrijven, bestaande uit Stumaco, Romonta en Intocon, met een gezamenlijke toewijding aan het leveren van hoogwaardige machines, constructies en diensten in diverse sectoren van de voedselindustrie. Met 120 betrokken medewerkers, waarvan een 30-tal gespecialiseerd is in engineering, bedient Sticomax Holding een uitgebreid klantenbestand dat bestaat uit enkele honderden bedrijven binnen de voedingsindustrie. Daarnaast realiseert de groep ook verschillende projecten in samenwerking met gerenommeerde spelers in de RVS constructiewereld. Voor meer informatie over Sticomax Holding en haar dochterondernemingen, bezoek www.stumaco.be, www.romontabv.eu, www.intocon.be

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Loud and Clear newsroom

Loud and Clear is een PR- en contentbureau opgericht in 2020 gericht naar B2B-bedrijven met focus op technologie, industrie, innovatie en duurzaamheid. We helpen hen om te connecteren met hun doelgroep. Door het juist imago op te bouwen met krachtige PR en waardevolle content. Geen one size fits all maar een aanpak op maat, voor meer impact en resultaat. Dat doen we vanuit de overtuiging dat elke onderneming, klein en groot, een waardevol verhaal te vertellen heeft.