Negenduust voor negenduust: Go Forest en Gent 10 Mijl willen 9.000 bomen planten voor een groenere toekomst.

Sarah Parent, Co-founder en CEO van Go Forest en Matthias De Clercq, burgemeester van Gent
Sarah Parent, Co-founder en CEO van Go Forest en Matthias De Clercq, burgemeester van Gent

Gent, 14 mei 2024 – Voor het derde opeenvolgende jaar zullen lopers en bedrijven op 15 september verzamelen voor de Gent 10 Mijl, een jaarlijks loopevenement door de historische straten van Gent. Dit jaar lanceert de organisatie een ambitieus initiatief in samenwerking met de Belgische boomaccelerator Go Forest: het Gent 10 Mijl bos. Het doel is om 9.000 bomen, verwijzend naar de postcode van Gent, te planten. De organisatie plant een boom voor elke deelnemer maar iedereen kan bijkomend acties opzetten en bijdragen tot het bos. De komende maanden zullen verschillende ambassadeurs, stuk voor stuk bekende Gentenaren of mensen met een link naar de stad, deelnemers inspireren met hun verhaal en deelnemen aan de loopwedstrijd in september.

Loopfeest voor de natuur

Elise Gonnissen en Bart Meyemans, de drijvende krachten achter de Gent 10 Mijl, brengen voor deze 3e editie 7.500 lopers en 100 bedrijven samen. "Dit jaar wordt ons loopevenement niet alleen een bruisend feest voor alle deelnemers, maar ook een manier om tastbare impact te hebben op onze omgeving en de natuur. We zijn trots op onze partnership met Go Forest om onder het motto "negenduust voor negenduust", verwijzend naar de postcode van Gent, minstens 9.000 bomen te planten, zowel in België als in Madagaskar. Samen willen we zoveel mogelijk deelnemers mobiliseren, want elke deelnemer betekent een extra boom voor het Gent 10 Mijl-bos. Maar ook niet-deelnemers of groepen kunnen extra bijdragen via een speciale donatiepagina. Zo is elke stap die we zetten tijdens de Gent 10 Mijl een stap in de richting van een groenere en gezondere planeet", aldus het duo.

Go Forest CEO Sarah Parent deelt in het enthousiasme:

"Het is een plezier om ondernemende mensen zoals Bart en Elise te ondersteunen en mee te bouwen aan hun prachtig loopevenement, terwijl we ook werken aan een gezondere planeet. Als Gentse ligt dit evenement me ook nauw aan het hart en aangezien we begin juni ons nieuwe kantoor openen in Gent, kon deze samenwerking op geen beter moment komen. Het is dan ook een plezier om te zien dat Gent 10 Mijl écht leeft en dat we kunnen rekenen op zoveel mooie ambassadeurs."

Sarah Parent, CEO Go Forest

Gentse ambassadeurs

Dit jaar krijgt de Gent 10 Mijl de steun van verschillende ambassadeurs, bekende Gentenaars of mensen met een link naar de stad. Zij zullen de komende maanden via de kanalen van Go Forest de deelnemers inspireren met hun verhaal en nemen ook deel aan de loopwedstrijd. Enkele van de ambassadeurs zijn onder andere Gentse burgemeester Mathias De Clercq, acteur Joris Hessels, actrice Line Ellegiers, Emmy-awardwinnaar en artiest Lavito (David Van der Heyden), fotograaf en acteur Jan Matthys, Gentse Schepen van Sport Sophie Bracke, ondernemer Wim De Bruyne van Coeur Catering, onderneemster en genomineerde voor de WOMED Award Belofte 2024 Lien Louwagie, ondernemer Gilles De Backer van Utopia en de Belgische atlete Jolien Boumkwo, recent bekroond met een Europese "Team Spirit Act of Recognition" award.

De Gent 10 Mijl vindt dit jaar plaats op 15 september, met de Topsporthal aan de Gentse Blaarmeersen als vertrek- en eindpunt. Naast het lopen zelf kunnen deelnemers genieten van verschillende tenten met informatie en entertainment, en wordt het evenement afgesloten met een afterburn festival met live optredens en foodtrucks.


Gent 10 Mijl ambassadeurs

In totaal krijgt de Gent 10 Mijl de steun van 13 ambassadeurs: Joris Hessels, Mathias De Clercq, Victor Mortreu, Gilles De Backer, Christophe Vandeputte, David Van der Heyden, Lien Louwagie, Sofie Bracke, Jelle Van Impe, Jolien Maliga Boumkwo, Wim De Bruyne, Jan Matthys, en Line Ellegiers.

Praktische info

Wil je meelopen? Schrijf je dan hier in als individu of als bedrijf. ​
Draag je bij aan het Gent 10 Mijl-bos? Ga dan naar de donatiepagina via deze link.

Beeldmateriaal

Bekijk hier de video’s van de ambassadeurs. ​

Klik op de onderstaande afbeeldingen om ze te downloaden.

Contact voor de pers:

Delphine Van Hoecke

Delphine Van Hoecke

PR Consultant, Loud and Clear

Over Go Forest

Go Forest is een jong bedrijf, opgericht door Sarah Parent & Antoine Geerinckx in 2020, met een boomplant- en planeetreddende missie. Het bedrijf werkt samen met structurele partners die al zo'n 15 jaar aan herbebossing werken. Go Forest organiseert projecten rond herbebossing, agrobosbouw en mangroveaanplanting in een 15-tal landen. Zij voorzien onze planeet dus niet alleen van nieuwe bomen, maar zorgen er ook voor dat de juiste bomen in de juiste regio's groeien en onderhouden worden. Op die manier ondersteunen de bomen lokale gemeenschappen in hun levensonderhoud en creëren ze extra banen. Go Forest maakt sinds februari 2022 deel uit van de South Pole groep

Over South Pole 

Sinds 2006 ontwikkelt en implementeert South Pole uitgebreide emissiereductieprojecten en -strategieën die klimaatactie omzetten in zakelijke kansen op lange termijn voor bedrijven, overheden en organisaties over de hele wereld. Ze helpen bij het realiseren van diepgaande decarbonisatietrajecten in verschillende sectoren, gebaseerd op een grondig begrip van de klimaatrisico's en -kansen in specifieke sectoren, en op de hoogste emissiereductienormen. Zij hebben meer dan 700 klimaatprojecten in hun portefeuille, zijn actief op 6 continenten, met meer dan 1000 werknemers.

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Loud and Clear newsroom

Loud and Clear is een PR- en contentbureau opgericht in 2020 gericht naar B2B-bedrijven met focus op technologie, industrie, innovatie en duurzaamheid. We helpen hen om te connecteren met hun doelgroep. Door het juist imago op te bouwen met krachtige PR en waardevolle content. Geen one size fits all maar een aanpak op maat, voor meer impact en resultaat. Dat doen we vanuit de overtuiging dat elke onderneming, klein en groot, een waardevol verhaal te vertellen heeft.