Primeur in België: eerste fysio-revalidatiecentrum voor sporthonden opent de deuren

Belgische wereldtop kan nu op één plek terecht voor gespecialiseerde begeleiding

Kapelle-op-den-Bos, 25 januari 2023 – AniCura Fysio-Fit Anthemis wordt het eerste Belgische Veterinary Sports Medicine and Rehabilitation Center. Mensen met sporthonden moeten niet langer zelf afwegen of ze met hun hond naar dierenarts, orthopedist of fysiotherapeut dienen te gaan. Vanaf nu kunnen sporthonden, net zoals menselijke topatleten, inchecken bij één centrum voor zowel gespecialiseerde diergeneeskundige zorg alsook training, diagnostiek van blessures en revalidatie. Hiervoor haalde het bestaande team van fysiotherapeuten de Europese specialist Sportgeneeskunde en Revalidatie en orthopedische chirurg Dr. Yves Samoy en gecertificeerde K9-Fitness trainer en gewezen dierenarts Inge Dillen aan boord.

Uniek in België

AniCura Fysio-fit Anthemis heeft nu een set aan kennis en tools in huis die uniek is in België. Baasjes van sporthonden hoeven niet langer naar verschillende specialisten te stappen maar kunnen bij hen terecht voor een holistische gespecialiseerde begeleiding. Het team is gespecialiseerd in alle aspecten van dierfysiotheraptie en -acupunctuur, bewegingstherapie in het water (hydrotherapie), oefentherapie voor revalidatie en begeleiding van artrose-patiënten. Ze kunnen dieren optrainen en begeleiden bij revalidatie na orthopedische en neurologische ingrepen of letsels. Het centrum biedt ook doorgedreven diagnose van (sport)letsels en werkt nauwe samen met AniCura Centre Vétérinaire Vetimacs voor medische beeldvorming via RX, echo, MRI en CT scan en diagnostiek.

Fysiotherapie voor honden
Fysiotherapie voor honden

Letsels voorkomen

Sporthonden die na een revalidatie opnieuw hun training opstartten, kwamen soms opnieuw in de problemen met blessures. “De aanwezigheid van Inge Dillen, gediplomeerd fitnesstrainer voor honden helpt dit voorkomen”, aldus Pieter Vanacker, dierenarts en bezieler van AniCura Fysio-Fit Anthemis.

“Haar doorgedreven sporttechnische revalidatie brengt honden tot op hun oude of een beter niveau alvorens hun competitie terug op te starten. Ook bij de opleiding van jonge sporthonden is er nu meer aandacht voor elke fase van het opgroeiproces. De samenwerking met Inge en Yves zorgt ervoor dat we klassieke sportblessures, zoals kruisbandletsels, pees- of spierletsels samen met de meer gecompliceerde ligamentaire letsels aan polsen en tenen beter kunnen diagnostiseren, behandelen en zo een herval voorkomen.”

Ondersteuning wereldtop 

Het team van AniCura Fysio-Fit Anthemis behandelt momenteel verschillende wereldtophonden en plant de begeleiding van topteams op wereldkampioenschappen in agility, canicross, flyball en andere sporten.

“Ook al begeleiden we wereldtop, ons motto blijft dat elke (sport)hond baat heeft bij goede begeleiding. In België hinken we daarin flink achterop ten opzichte van de rest van Europa”
- Pieter Vanacker, dierenarts en bezieler van AniCura Fysio-Fit Anthemis

Pieter Vanacker. “Dankzij onze begeleiding kunnen de dieren nog verdere stappen zetten. We voorzien ook plaats in de agenda om sporthonden snel te kunnen onderzoeken, dus zelfs spoedgevallen kunnen bij ons terecht.”

Fysio-Fit Anthemis sloot enkele jaren geleden aan bij AniCura. “We wilden ons opnieuw kunnen focussen op een nog betere zorg voor de dieren”,aldus Pieter Vanacker. “Met de aanstelling van Dr. Samoy en trainer Inge Dillen kan ons centrum nu een gespecialiseerde en doorgedreven ondersteuning bieden. We zijn dan ook heel trots dat we ons het eerste Veterinary Sports Medicine and Rehabilitation Center van het land mogen noemen.”


Klik op de onderstaande afbeeldingen om ze te downloaden

Klik hier om de volledige tekst van het persbericht te downloaden

DOCX - 18 Kb

Over AniCura

AniCura is een familie van gerenommeerde dierenklinieken en dierenartsenpraktijken gespecialiseerd in diergeneeskundige zorg voor huisdieren. Geboren uit het idee dat het delen van middelen kansen biedt voor betere diergeneeskundige zorg, werd het bedrijf in 2011 opgericht als de eerste fusie van dierenklinieken voor kleine huisdieren in Scandinavië. Tegenwoordig is AniCura een rolmodel binnen gespecialiseerde diergeneeskundige zorg en een gewaardeerde partner voor eigenaren van huisdieren en verwijzende dierenartsen in heel Europa. 

AniCura biedt een breed scala aan hoogwaardige medische diensten op het gebied van preventieve en basisgezondheidszorg, evenals geavanceerde diagnostiek, interne geneeskunde, intensieve zorgen, chirurgie en orthopedie. AniCura biedt ook revalidatie, fysiotherapie en voedingsadviezen en biedt aangepaste huisdiervoeding en verzorgingsproducten aan. 

AniCura biedt moderne, hoogwaardige diergeneeskundige zorg voor huisdieren op meer dan 450 Europese locaties en creëert gemoedsrust voor eigenaren van huisdieren door uitstekende infrastructuur en patiëntveiligheid. Jaarlijks verzorgen de 11.000 gepassioneerde diergeneeskundige professionals van AniCura 3,6 miljoen huisdierpatiënten. AniCura is een vertrouwd opleidings- en verwijzingsorgaan. 

Sinds 2018 maakt AniCura deel uit van Mars Veterinary Health, een familiebedrijf gericht op diergeneeskundige zorg.

Bezoek onze website www.anicuragroup.com voor informatie over hoe AniCura werkt aan de toekomst van diergeneeskundige zorg. 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Loud and Clear newsroom

Loud and Clear is een PR- en contentbureau opgericht in 2020 gericht naar B2B-bedrijven met focus op technologie, industrie, innovatie en duurzaamheid. We helpen hen om te connecteren met hun doelgroep. Door het juist imago op te bouwen met krachtige PR en waardevolle content. Geen one size fits all maar een aanpak op maat, voor meer impact en resultaat. Dat doen we vanuit de overtuiging dat elke onderneming, klein en groot, een waardevol verhaal te vertellen heeft. 

Neem contact op met