Smappee wint tweemaal internationale designprijs met slimme laadpalen

Smappee EV One en Smappee EV Ultra bekroond met prestigieuze iF Design Award

Harelbeke, 7 maart 2024 - Smappee, het innovatief cleantech bedrijf uit Kortrijk, won zonet twee iF Design Awards, een van ’s werelds meest gerenommeerde designprijzen. Smappee’s winnende producten, de slimme thuislader EV One en de snellader EV Ultra, wonnen beiden in de discipline product, in de categorie automotive. Elk jaar dingen ongeveer 11.000 ontwerpen mee naar de felbegeerde prijzen. Het is een uitzonderlijke prestatie dat Smappee er dit jaar twee in de wacht weet te slepen.

Slim, strak en duurzaam

Smappee EV One en Smappee EV Ultra konden de 132-koppige jury, bestaande uit onafhankelijke experts wereldwijd, overtuigen met hun strak, minimalistisch design terwijl ze alle slimmigheden bieden waar de laders van Smappee zo bekend om staan. Zo maken ze het eenvoudig om altijd betaalbaar en duurzaam te laden door optimaal gebruik te maken van zonne-energie en te profiteren van de goedkoopste variabele tarieven. Bovendien zijn de Smappee-laders niet alleen duurzaam qua functionaliteiten, maar ook qua vormgeving want ze zijn vervaardigd met multi-recycleerbaar aluminium. 

De concurrentie voor de iF Design Award 2024 was intens. Bijna 11.000 inzendingen uit 72 landen werden ingediend in de hoop het kwaliteitszegel te mogen ontvangen. 

"Het winnen van de iF Design award is een bekroning van onze toewijding aan innovatief design. Ik ben heel trots op mijn team dat er ook telkens in slaagt om duurzaamheid mee te nemen in elke stap van ons ontwikkelingsproces. Het winnen van niet één, maar twee iF Design awards voor de EV One en de EV Ultra, is een opmerkelijke prestatie. Samen met de eerdere erkenning van de EV Base, vervolledigt dit de EV Line als een productlijn met een uitzonderlijk design. We voelen ons dan ook gesterkt in onze missie om vooruitstrevende technologie te combineren met elegante en duurzame producten."

Stefan Grosjean, CEO Smappee en designer van de Smappee laadpalen

Meer informatie over de Smappee EV One en de Smappee EV Ultra is te vinden op ifdesign.com onder “Winners & iF Ranking”:

Smappee EV Ultra: https://ifdesign.com/en/winner-ranking/project/smappee-ev-ultra/639120

Smappee EV One: https://ifdesign.com/en/winner-ranking/project/smappee-ev-one/625941

 

Afbeeldingen

Klik op de onderstaande afbeeldingen om ze te downloaden 

Klik hier om de tekst van het persbericht te downloaden

DOC - 114 Kb

Contact voor de pers:

Delphine Van Hoecke

Delphine Van Hoecke

PR Consultant, Loud and Clear

Over Smappee

Smappee is een bekroond wereldwijd cleantechbedrijf dat zijn klanten energie en geld wil besparen door het energieverbruik te verminderen en de energie-efficiëntie te verbeteren.

Het toekomstbestendige energiebeheersysteem van Smappee maakt gebruik van geavanceerde technologie om het real-time gebruik van elektriciteit, zonne-energie, gas en water te analyseren. Het systeem levert niet alleen een grote hoeveelheid zeer waardevolle, bruikbare gegevens tot op apparaatniveau, maar stelt gebruikers ook in staat hun energiestromen te controleren. Gebruikers kunnen overtollige zonne-energie naar grote verbruikers en batterijopslag leiden, waardoor de zelfvoorziening wordt geoptimaliseerd. Smappee speelt ook in op de toenemende elektrificatie van de mobiliteit en de daarmee gepaard gaande energieproblematiek met zijn slimme laadstations voor elektrische voertuigen. De afgelopen jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende speler in zijn vakgebied. Smappee is de perfecte match voor installateurs en energiedienstverleners die op zoek zijn naar toekomstbestendige energie-efficiënte producten en toepassingen.

Het bedrijf werd in 2012 opgericht door Stefan Grosjean en heeft zijn hoofdkwartier in een energieneutrale cleantech hub 'Snowball' in Harelbeke (België). Smappee heeft ook lokale vertegenwoordigingen doorheen Europa, de VS, Zuid-Afrika en Australië om de belangrijkste markten lokaal te bedienen. Meer info www.smappee.com

 

Over de iF DESIGN AWARD

Sinds 1954 is de iF DESIGN AWARD een erkend kwaliteitskeurmerk voor uitstekend design. Het merk iF Design staat wereldwijd bekend om uitstekende designprestaties en de iF DESIGN AWARD is een van de belangrijkste designprijzen ter wereld. Het beloont designprestatie in alle disciplines: product-, verpakkings-, communicatie- en service-design, architectuur en interieurontwerp, alsook professioneel concept, gebruikerservaring (UX) en gebruikersinterface (UI). Alle winnende inzendingen worden vermeld op ifdesign.com.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Loud and Clear newsroom

Loud and Clear is een PR- en contentbureau opgericht in 2020 gericht naar B2B-bedrijven met focus op technologie, industrie, innovatie en duurzaamheid. We helpen hen om te connecteren met hun doelgroep. Door het juist imago op te bouwen met krachtige PR en waardevolle content. Geen one size fits all maar een aanpak op maat, voor meer impact en resultaat. Dat doen we vanuit de overtuiging dat elke onderneming, klein en groot, een waardevol verhaal te vertellen heeft.