Emmy-winnaar Lavito en Go Forest lanceren Cimate Song op Valentijnsdag

Streamen voor een positieve impact op klimaat en mens

Brussel, 13 februari 2024 – Morgen is Valentijnsdag, de dag van de liefde én een perfect moment om ook onze liefde voor de planeet te tonen. Daarom lanceert de Belgische bosaccelerator Go Forest hun Climate Song. Het unieke nummer is een samenwerking met de Gentse artiest Lavito, bekend om zijn Emmy-winnend werk en samenwerkingen met internationale artiesten. Sarah Parent, CEO van Go Forest, leende haar stem voor de tekst van het nummer die ze ook zelf schreef. Climate Song is vanaf morgen beschikbaar op alle streamingplatformen. De opbrengst gaat integraal naar het aanplanten van voedselbossen in Argentinië, die zowel het klimaat als de lokale bevolking ondersteunen. Vier dit jaar dus de liefde én ga voor impact.

Goed voor klimaat en mens

Het Climate Song is voor Go Forest een unieke manier om mensen op een toegankelijke manier te betrekken bij het teruggeven aan de planeet en haar inwoners. “Alle opbrengsten van het nummer via de streamingdienst gaan integraal naar het aanplanten van voedselbossen in Argentinië”, zegt Sarah Parent, CEO van Go Forest. “De bomen die we in El Chaco planten, dragen niet enkel bij tot de natuur en de biodiversiteit. De bevolking in die regio is zo arm dat ze afhankelijk zijn van de vruchten van de bomen om deze te verkopen en van te overleven.”

Streamen voor impact

Naast het creëren van een clubby sfeer en funky vibes, heeft het Climate Song dus ook directe impact. “Een liedje streamen kost geen moeite, maar voor het klimaat en de mensen van El Chaco maakt het een levensgroot verschil”, aldus Sarah Parent. “We hopen dus dat iedereen het Climate Song massaal streamt op Valentijn en daarna!” Het nummer zal vanaf 14 februari om 8 uur ’s morgens beschikbaar zijn op alle streamingplatformen. Iedereen kan vanaf dan dus een positieve impact maken. Go Forest doet een extra warme oproep naar alle DJ’s om het nummer te verwerken in hun sets en zo mee de boodschap te verspreiden.


Interview of early access tot Climate Song?

Wil je graag een interview met Sarah Parent en Lavito of ga je graag al aan de slag met het Climate Song? Neem contact op met delphine@loud-and-clear.be.

Download onderstaande afbeeldingen door erop te klikken

Contact voor de pers

Delphine Van Hoecke

Delphine Van Hoecke

PR Consultant, Loud and Clear

Over Go Forest

Go Forest is een jong bedrijf, opgericht door Sarah Parent & Antoine Geerinckx in 2020, met een boomplant- en planeetreddende missie. Het bedrijf werkt samen met structurele partners die al zo'n 15 jaar aan herbebossing werken. Go Forest organiseert projecten rond herbebossing, agrobosbouw en mangroveaanplanting in een 15-tal landen. Zij voorzien onze planeet dus niet alleen van nieuwe bomen, maar zorgen er ook voor dat de juiste bomen in de juiste regio's groeien en onderhouden worden. Op die manier ondersteunen de bomen lokale gemeenschappen in hun levensonderhoud en creëren ze extra banen. Go Forest maakt sinds februari 2022 deel uit van de South Pole groep

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Loud and Clear newsroom

Loud and Clear is een PR- en contentbureau opgericht in 2020 gericht naar B2B-bedrijven met focus op technologie, industrie, innovatie en duurzaamheid. We helpen hen om te connecteren met hun doelgroep. Door het juist imago op te bouwen met krachtige PR en waardevolle content. Geen one size fits all maar een aanpak op maat, voor meer impact en resultaat. Dat doen we vanuit de overtuiging dat elke onderneming, klein en groot, een waardevol verhaal te vertellen heeft.